
Як українцю харчуватися так, щоб не труїти організм, почуватися добре, бути енергійним, в тонусі і при цьому не витрачати купу грошей — поради від Редактора.
Редактор пропонує приклад здорового та бюджетного меню на цілий тиждень.
День 1
Сніданок: вівсянка з яблуком і чайною ложкою насіння.
Обід: борщ на курячому стегні + шматок житнього хліба.
Вечеря: тушкована капуста з морквою + гречка.
Перекуси: яблуко, жменя насіння соняшника.
День 2
Сніданок: омлет з 2 яєць + салат із капусти з морквою.
Обід: гороховий суп + відварна картопля.
Вечеря: оселедець із цибулею + картопляне пюре + огірок/помідор.
Перекуси: груша, жменя горіхів.
День 3
Сніданок: гречка з молоком або кефіром.
Обід: овочевий суп із перловкою + тушковані буряки.
Вечеря: тушкована курка з цибулею + рис.
Перекуси: яблуко, морква.
День 4
Сніданок: 100 грамів сиру з ложкою меду.
Обід: квасолевий суп + салат з буряка та часнику.
Вечеря: запечений омлет з картоплею і зеленню.
Перекуси: яблуко, жменя сухофруктів.
День 5
Сніданок: вівсянка з грушею.
Обід: курячий суп із локшиною + тушкована морква з цибулею.
Вечеря: запечена скумбрія + гречка + салат з капусти.
Перекуси: яблуко, жменя горіхів.
День 6
Сніданок: гречка з яйцем (вареним або смаженим).
Обід: борщ + салат із капусти та зелені.
Вечеря: тушкована печінка з цибулею + картопляне пюре.
Перекуси: яблуко, морква.
День 7
Сніданок: сирники з мінімумом цукру, зі сметаною.
Обід: суп із сочевиці + салат із капусти з морквою.
Вечеря: тушковані овочі (капуста, морква, буряк) + відварена курка.
Перекуси: яблуко, жменя насіння.

Базовий список покупок на тиждень
Крупи: гречка, рис, овес, перловка.
Бобові: горох, квасоля, сочевиця.
Овочі: капуста, морква, буряк, картопля, цибуля, часник.
Фрукти: яблука, груші.
Білок: курячі стегна/гомілки, яйця, печінка, оселедець/скумбрія, сир.
Додатково: соняшникова олія, зелень, хліб житній, трохи горіхів/сухофруктів.