Головні новини

Як українцю скласти здорове та бюджетне меню на тиждень — поради

Як українцю харчуватися так, щоб не труїти організм, почуватися добре, бути енергійним, в тонусі і при цьому не витрачати купу грошей — поради від Редактора.

Редактор пропонує приклад здорового та бюджетного меню на цілий тиждень.

День 1

Сніданок: вівсянка з яблуком і чайною ложкою насіння.

Обід: борщ на курячому стегні + шматок житнього хліба.

Вечеря: тушкована капуста з морквою + гречка.

Перекуси: яблуко, жменя насіння соняшника.

День 2

Сніданок: омлет з 2 яєць + салат із капусти з морквою.

Обід: гороховий суп + відварна картопля.

Вечеря: оселедець із цибулею + картопляне пюре + огірок/помідор.

Перекуси: груша, жменя горіхів.

День 3

Сніданок: гречка з молоком або кефіром.

Обід: овочевий суп із перловкою + тушковані буряки.

Вечеря: тушкована курка з цибулею + рис.

Перекуси: яблуко, морква.

День 4

Сніданок: 100 грамів сиру з ложкою меду.

Обід: квасолевий суп + салат з буряка та часнику.

Вечеря: запечений омлет з картоплею і зеленню.

Перекуси: яблуко, жменя сухофруктів.

День 5

Сніданок: вівсянка з грушею.

Обід: курячий суп із локшиною + тушкована морква з цибулею.

Вечеря: запечена скумбрія + гречка + салат з капусти.

Перекуси: яблуко, жменя горіхів.

День 6

Сніданок: гречка з яйцем (вареним або смаженим).

Обід: борщ + салат із капусти та зелені.

Вечеря: тушкована печінка з цибулею + картопляне пюре.

Перекуси: яблуко, морква.

День 7

Сніданок: сирники з мінімумом цукру, зі сметаною.

Обід: суп із сочевиці + салат із капусти з морквою.

Вечеря: тушковані овочі (капуста, морква, буряк) + відварена курка.

Перекуси: яблуко, жменя насіння.

Вівсянка
Вівсянка. Image by เสาวภา ลื่นลม from Pixabay

Базовий список покупок на тиждень

Крупи: гречка, рис, овес, перловка.

Бобові: горох, квасоля, сочевиця.

Овочі: капуста, морква, буряк, картопля, цибуля, часник.

Фрукти: яблука, груші.

Білок: курячі стегна/гомілки, яйця, печінка, оселедець/скумбрія, сир.

Додатково: соняшникова олія, зелень, хліб житній, трохи горіхів/сухофруктів.

Іван Мазур

Засновник та керівник сайту "Редактор"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *