Головні новини

У ВМС ЗСУ розповіли, як знищити російські підводні човни з «Калібрами»

Речник Військово-морських сил ЗСУ та одночасно речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук розповів, як можна знищити російські підводні човни, які є носіями ракет «Калібр».

Так, в ефірі українського телемарафону 27 квітня 2024 року Плетенчук зазначив, що з 26 на 27 квітня з двох підводних човнів з Чорного моря ворог випустив «Калібри». При цьому 3 такі ракети збили Сили оборони півдня України.

Наразі, як зазначив Плетенчук, дві російські субмарини знаходяться недалеко від пункту базування біля Новоросійська.

«Вони будуть заходити, скоріш за все, до пункту базування. Більше кораблів в морі не перебуває», — розповів речник ВМС ЗСУ.

На запитання ведучої, що потрібно зробити Силам оборони України, аби російські субмарини боялися виходити в Чорне море, Плетенчук заявив, що вони і бояться.

«А вони і бояться. Якби вони були впевнені на 100% у своїх здібностях, вони б, мабуть, частіше виходили», — зазначив речник ВМС ЗСУ.

Що ж стосується можливості знищити ці підводні човни, то Плетенчук зазначив, що це можна зробити в першу чергу тоді, коли ці субмарини підіймаються на поверхню.

«Що стосується безпосередньо ураження цих підводних човнів, ну знову-таки наголошую на тому, що підводний човен — він не живе під водою, як Губка Боб. Він знаходиться в пункті базування у надводному положенні», — заявив речник ВМС ЗСУ.

Дмитро Плетенчук
Дмитро Плетенчук. Джерело фото: facebook.com/Taclbery

Як повідомляв «Редактор», у ВМС ЗСУ вперше пояснили, чому вдалося вразити російське судно «Коммуна».

Іван Мазур

Засновник та керівник сайту "Редактор"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *