Головні новини

Три простих та елегантних рецепти кабачків

Вересень – пора урожаю та овочевих делікатесів. Недорогі та популярні кабачки хороший варіант урізноманітнити раціон, приготувавши легкий сніданок, вишуканий гарнір чи навіть повноцінну страву.

Про це повідомляє Редактор.

Ось декілька варіантів для вашого вересневого столу.

Кабачкові оладки з пармезаном

Ідеальний сніданок чи легкий підвечірок. Якщо бажаєте додати розкоші та вразити гостей, подавайте з червоною рибою, сметаною чи грибною підливою.

Інгредієнти:

• Кабачки — 2 шт.

• Яйце — 1 шт.

• Тертий пармезан – 4 ст. ложки

• Борошно — 3-4 ст. л

• Часник — 1 зубчик

• Зелень (петрушка чи кріп)

• Сіль, перець — на смак

• Олія для смаження

Потріть кабачки на терці чи в кухонному комбайні, відтисніть зайву рідину. До суміші додайте борошно, тертий частик, сіль, перець, нарізану зелень, а також тертий пармезан. Як слід вимішайте тісто.

Обсмажуйте оладки на розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін.

Кабачкові оладки
Кабачкові оладки. Image by bohacekmarek from Pixabay

Кабачки, запечені з помідорами та сиром

Пасуватиме як елегантний гарнір або ж самостійна страва для любителів овочів і здорової їжі.

Інгредієнти:

• Кабачки — 2 шт.

• Помідори — 2 шт.

• Твердий сир — 100 г

• Часник — 1 зубчик

• Оливкова олія, сіль, перець, трави (орегано, базилік)

Поріжте кабачки і помідори кружальцями. Змастіть овочі олією, приправами і тертим часником, а тоді викладіть у змащену олією форму. Чергуйте шари, щоб створити красивий малюнок.

Посипте зверху тертим сиром та запікайте в духовці при 180°C близько 25-30 хвилин.

Страва з кабачками
Страва з кабачками. Image by Вікторія from Pixabay

Кабачкова ікра

Класична страва, яку можна законсервувати на зиму або ж подавати на стіл у вигляді свіжої закуски чи гарячого рагу. У будь-якому випадку цей делікатес пасуватиме бездоганно до м’яса, грибів чи запеченої картоплі.

Інгредієнти:

• Кабачки — 1 кг

• Морква — 2 шт.

• Цибуля — 2 шт.

• Помідори — 3 шт.

• Рослинна олія — 100 мл

• Сіль, цукор, перець, часник — на смак

Кабачки, моркву, цибулю та помідори дрібно порізати т а тушкувати на олії до м’якості. Масу збити в блендері, додати спеції і тушкувати ще 15 хвилин.

Після цього можете розкласти по стерильних банках і закатати масу або ж подавати на стіл негайно – гарячою чи охолодженою.

Смачного!

Іван Мазур

Засновник та керівник сайту "Редактор"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *