Журналіст Юрій Ніколов побував на ринку в Києві, і там його вразили високі ціни на продукти, зокрема, на м’ясо.
Про це повідомляє Редактор.
“Більше місяця через жару і ковід не ходив на базар, і оце сходив за м’ясом. Я офігів від цін, реально як обухом влупило – злетіли на третину всього за місяць. Просто сало від 300, «генеральське» – від 500. Антрекот – 350, задня частина від 250“, — розповів Юрій Ніколов.
Він розпитав продавців про причини такого підвищення цін.
“Понятно шо поболтав з продавцями, кажуть шо причини з одного боку сезонні, але здебільшого – подорожчали корма (зерно нового урожаю, хліб, всякі добавки). В селі майже не лишилось чоловіків, здатних колоть свиню (призвані або ховаються), тому навіть забій подорожчав. Плюс бензин. В общім, свиня на живу вагу подорожчала з 78 грн/кг у серпні до 118 грн зараз. Ну і вообще життя подорожчало, бо все подорожчало. Я просто якось на сосисках і окорочках цього не бачив певний час, а тут фігак… В общім, осінь перестає бути томною. Сподіваюсь, у владі це розуміють, і зменшать рівень корупції, а не як завжди «Папа, ти будеш мєньше пить? Ні, синку, ти будеш менше їсти»“, — зазначив Юрій Ніколов.
При цьому він все ж купив собі сала. Та показав фото страви, яку приготував.
“На фото яєшня з базарного ходіння. Там ще й кров’янка з гречкою, і два види сала. ну не міг же я собі відмовити в тому, до чого готувався місяць, тільки тому що ціни злетіли)))” — написав журналіст.
